🍀 Právě probíhá akční jarní výprodej 🍀

Blog

27.4.2023 

Proč se rozhodnout právě pro obleční z merino vlny  ? 

Merino oblečení je stále populárnější volbou pro mnoho lidí při výběru nejen outdoorového vybavení. Tento typ oblečení se vyrábí z vlny merino ovcí, což jsou jemná a měkká vlákna, která mají mnoho výhod. V následujícím blogovém příspěvku se podíváme na několik důvodů, proč byste měli nosit merino oblečení.

  1. Vysoká termoregulace Merino oblečení je ideální pro venkovní aktivity, protože pomáhá udržovat vaše tělo v teple a zároveň odvádí vlhkost pryč od vaší pokožky. Merino vlákna mají schopnost regulovat tělesnou teplotu, což znamená, že vám bude příjemně i v chladných nebo horkých podmínkách.

  2. Antibakteriální vlastnosti Merino vlákna mají přirozenou schopnost odolávat bakteriím a zápachu. Merino oblečení můžete nosit po delší dobu, aniž byste museli řešit nepříjemný zápach. Tato vlastnost je zvláště užitečná pro outdoorové aktivity, kdy nemusíte mít přístup k praní oblečení.

  3. Měkkost a pohodlí Merino vlákna jsou velmi jemná a měkká, což znamená, že merino oblečení je velmi pohodlné na nošení. Navíc nezpůsobuje podráždění kůže, což je ideální pro lidi s citlivou pokožkou.

  4. Trvanlivost Merino oblečení je velmi odolné a trvanlivé, vydrží i při častém nošení a praní. Navíc, merino vlákna mají přirozenou odolnost proti otěru a oděrům, takže se oblečení nezničí tak snadno jako jiné typy oblečení.

  5. Přírodní materiál Merino oblečení je vyrobeno z přírodního materiálu, je šetrné k životnímu prostředí. Merino ovce jsou obvykle chovány bez použití pesticidů a herbicidů, takže vlákna jsou přírodní a neobsahují žádné škodlivé chemikálie.

V závěru lze říci, že merino oblečení je skvělou volbou pro venkovní aktivity a sportovní aktivity. Díky vysoké termoregulaci.